van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing van JFT Engineering

De start van het nationale raceseizoen op Circuit Zolder met de Belcar Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship is achter de rug. Op 14 en 15 mei vond op Circuit Zolder het New Race Festival plaats, dat ook zijn 40ste verjaardag vierde. Op het programma stond niet alleen de opener van het Belgische uithoudingskampioenschap, maar ook de eerste sprintraces van de Belcar Sprint Cup en die trakteerden de toeschouwers ook op heel wat spektakel. JFT Engineering behaalde met de snelle Renault Clio RS niet alleen een zege en een derde plaats in het sprintkampioenschap, maar won bovendien in de klasse TB van het Belcar Endurance Championship.
Het Belcar Endurance Championship startte op Circuit Zolder met een races van 125 minuten, de Belcar Sprint Cup deed het met twee spectaculaire sprintraces van 30 minuten. JFT Engineering verscheen in beide kampioenschappen met een Clio RS, een sprintbom die echter ook heel wat uithoudingskwaliteiten heeft. In de Belcar Sprint Cup was het Tom Van Eenaeme die de opdracht voor zijn rekening naam en de jongeman deed dat met verve. In de eerste race van het seizoen trok hij meteen aan de het langste eind en de eerste zege van het weekend en het seizoen was een feit.

Tom Van Eenaeme: “Het is echt een plezier om zo het seizoen af te trappen, want de klasse 3 van de Belcar Sprint Cup is sterk bezet met een aantal snelle Renault Clio RS, waaronder toch een naam als Filip Uyttendaele, die destijds nog in de Clio Cup Benelux heeft gereden. Verder is er heel wat diversiteit, met onder meer enkele Porsche en BMW. In de tweede race tikte ik als derde aan in de klasse, nog steeds in de top 10 van het algemene klassement, een prima prestatie dus voor een eerste afspraak van het jaar. ”

Klaar voor het langere werk

Om 13u10 op zondagmiddag volgde dan de hoofdact van de dag met de 125 minuten durende eerste manche van het Belcar Endurance Championship. De Renault Clio RS startte van op de tweede plaats, op een dikke seconde van de zware BMW E46 van VDW Motorsport, terwijl de race zelf vrij chaotisch begon met enkele interventies van de safety car. Strategie bleek dus erg belangrijk en dat was een kolfje naar de hand van het team JFT Engineering en PG Motorsport. Tom Van Eenaeme en Bart Van Haeren reden ondertussen een foutloze wedstrijd en op een goed half uur van het einde nam de Clio de leiding van de race in handen.

Filip Van Eenaeme (Teameigenaar): “De rijders en het team hebben inderdaad perfect werk geleverd en we konden het afmaken. Ik denk dat het echt al lang geleden is dat een ander merk dan BMW nog gewonnen heeft in de klasse TB en dat is eigenlijk een perfecte manier om alle eigenaars van een Clio RS aan te moedigen om mee te komen rijden in deze toffe klasse. En er zijn nog wel enkele auto’s die hier perfect op hun plaats zijn. Zelf is dit voor ons het bewijs dat het langere werk ons ligt en dat ons team klaar is voor de 24 uur van Zolder, mits uiteraard een goede verdere voorbereiding. We hebben twee wagens en bij ons kan je je droom waarmaken voor een democratisch budget, met name op zoek gaan naar de zege in de klasse in de langeafstandsrace op Circuit Zolder!” 

Persbericht JFT EngineeringDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 18 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons