van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing van Russell Racing by NGT Racing

Russell Racing by NGT Racing is het seizoen 2022 van het Belcar Endurance Championship behoorlijk gestart. Russell Racing by NGT Racing doet het dit seizoen in het Belcar Endurance Championship met Christoff Corten, Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk in een gloednieuwe Porsche 992 GT3 Cup en het trio startte het seizoen met een vijfde plaats. Het potentieel van het team en de rijders laat zeker beter toe, maar aan deze vijfde plaats zijn belangrijke punten verbonden en zoals steeds worden de prijzen pas aan de meet verdeeld. De volgende afspraak van het nationale uithoudingsseizoen is op 5 en 6 juni op de Franse voormalige F1-omloop van Magny Cours.
  • Skylimit Events
De 40ste verjaardag van het New Race Festival was de perfecte gelegenheid om het nieuwe seizoen van het Belcar Endurance Championship van start te laten gaan. Het Belgische nationale uithoudingskampioenschap is van gedaante veranderd en is nu weer het kampioenschap van de traditie met GT’s en toerwagens, zonder prototypes. Ook de duur van de wedstrijden is weer exact zoals in de gloriejaren met 125 minuten tussen start en finish. De eerste afspraak van het vernieuwde uithoudingskampioenschap op Circuit Zolder verliep voor Russell Racing by NGT Racing zonder grote problemen en het team eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats.

Christoff Corten nam de start en beleefde een bewogen eerste deel van de race: “Ik heb de start genomen en de race was relatief chaotisch in de beginfase met veel incidenten en enkele tussenkomsten van de safetycar. Hierdoor ben ik niet bijzonder lang in de auto blijven zitten, in het belang van een goede strategie. Het is immers veel beter om van rijder te wisselen tijdens een neutralisatie van de race dan in volle wedstrijd. Ik heb mijn werk gedaan zonder problemen. De rest van de race was goed, zeker op vlak van teamwerk, maar ons tempo benutte nog niet 100% het potentieel van de nieuwe wagen. Dat komt uiteraard en vandaag hebben we belangrijke punten gescoord die ons gaan helpen in het behalen van onze doelstellingen.” 

De volgende afspraak van het nationale uithoudingskampioenschap is op zondag en maandag 5 en 6 juni op de Franse omloop van Magny-Cours.

Persbericht Russell Racing by NGT RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 18 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons