van der Horst

New Race Festival: Belgen staan voor nieuwe uitdaging in 2016!

Luc De Cock-Tim Joosen - Deldiche Norma M20FC
Luc De Cock-Tim Joosen - Deldiche Norma M20FC
Wat een seizoen werd 2015 voor de Belgische deelnemers aan de Supercar Challenge Powered by Pirelli. Ze werden niet alleen kampioen in de GTB-divisie en beide competities van de Superlights Challenge, ook in de andere divisies trokken de Belgen bijna aan het langste eind. Ze zijn dan ook vastbesloten om in 2016 opnieuw een gooi te doen naar de titel!
Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Om tegemoet te komen aan de wensen van de deelnemers werd er afgelopen winter gesleuteld aan het format van de Supercar Challenge Powered by Pirelli. De meeste meetings van het Benelux-kampioenschap worden voortaan over twee dagen georganiseerd en de indrukwekkende GT-wagens zullen het circuit telkens delen met de deelnemers uit de toerwagendivisies. En met succes: voor de aftrap van het seizoen op Circuit Zolder, in het kader van het New Race Festival, staat een schitterend deelnemersveld te popelen om voor vuurwerk te zorgen. Zo wordt er in de Super GT-klasse gestreden met bolides als de Mercedes SLS, de Volvo S60 of de fabelachtige Puma RT. Ook de Ginetta LMP3 wordt aan de start toegelaten, met aan het stuur Sam Dejonghe naast de Luxemburger Jean-Pierre Lequeux.

Titelopvolging…

Ward Sluys-Chris Mattheus - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys-Chris Mattheus - BMW M4 Silhouette
Na de titel van Porsche-rijder Patrick Lamster in de GTB-divisie, zal Ward Sluys (JR Motorsport BMW M4 Silhouette) proberen om in die categorie de Belgische eer hoog te houden. De Oost-Vlaming is telkens weer een belangrijke pion in het kampioenschap van Dick van Elk en krijgt de komende wedstrijden het gezelschap van de ervaren Chris Mattheus. “Vorige donderdag heb ik voor het eerst kunnen testen met de BMW M4 in Zolder. Wat een bolide! Ik was meer dan aangenaam verrast”, liet de kersvers rijder van JR Motorsport optekenen.

 De Belgische delegatie in Limburg wordt aangevuld door Hans Fabri en Jos Jansen, twee nieuwkomers in de Supercar Challenge, de eerstgenoemde met een Porsche 991 Cup van RaceArt en de andere met een 997 Cup van JJ Racing. RaceArt zet overigens nog een tweede exemplaar in, bestuurd door niemand minder dan Roger Grouwels, de regerende kampioen in Super GT…

Twee andere Belgen die absoluut met titelambities aan de start komen, maar dan in de Sport-klasse, zijn uiteraard Antwerpenaars Chris Voet en Bart Van den Broeck. Op hun prachtige Peugeot RCZ maakten ze vorig seizoen al indruk. “We hebben niet bepaald een plaats in gedachten, maar door zoveel mogelijk op het podium te eindigen en regelmatig te presteren, geraak je ook hoog in het eindklassement”, vertelt Van den Broeck. “Natuurlijk blijft het belangrijkste aspect wel om plezier te beleven, maar Traxx Racing bestaat 25 jaar in 2016 en dat zouden we natuurlijk willen vieren…”

 …En titelverdediging

Zwart, geel en rood speelde afgelopen seizoen een hoofdrol in de Superlights Challenge, waar Luc De Cock en Sam Dejonghe (Norma) en Filip Declercq (Norma) kampioen werden in beide divisies. Luc De Cock is opnieuw van de partij, maar dan wel met de snelle Tim Joossen als nieuwe teamgenoot. Joossen won in oktober nog de laatste wedstrijd van de Superlights in Assen. Filip Declercq moet dan weer verstek geven voor de openingsmanche in Zolder, maar misschien zien we hem wel later dit seizoen terug.

François Bouillon - McDonald's Racing
François Bouillon - McDonald's Racing
In Groep 1 wordt de Belgische afvaardiging aangevuld met een Norma M20FC van Norma Benelux, met aan het stuur David Houthoofd en François Bouillon, maar ook in Groep 2 zijn er Belgen. Zo kozen Christian Holtappels en Patrick Engelen voor een Ligier JS51 van EHK2, terwijl de jonge Bart Ooms met de Radical SR3 van zijn eigen team, B&T Racing, aan de start komt. “Dit is een mooi kampioenschap met een sterke organisatie, en daarom hebben we voor de openingsrace in Zolder gekozen om meer ervaring op te doen met de wagen”, was de uitleg van Ooms.

De Belgische deelnemers aan de Supercar Challenge Powered by Pirelli genieten dit weekend dus meteen van een thuisvoordeel. Het is dan ook overduidelijk: wie de Belgen komende zaterdag en zondag over het hoofd ziet in Zolder, zou wel eens voor een verrassing kunnen staan.

Supercar Challenge Press / Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 14 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons