New Race Festival: Belgium Racing wint in de Porsche Endurance Trophy Benelux

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Eindelijk! Na vele maanden geduld oefenen konden de deelnemers van de Porsche Endurance Trophy Benelux dit weekend opnieuw racen, in het kader van het Zolderse New Race Festival. Het kampioenschap maakt ook dit seizoen deel uit van het Belcar Endurance Championship, en de rijders van de Porsche Endurance Trophy Benelux mochten meteen drie uur lang aan de slag.
Uiteraard werd er reikhalzend uitgekeken naar de splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992. Er stonden drie exemplaren van deze nieuwe bolide op de startgrid, twee van Belgium Racing en één van RED ANT Racing. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens kregen de favorietenrol toegespeeld, en beantwoordden meteen aan de verwachtingen. De rijders van Belgium Racing startten het seizoen 2021 met een overduidelijke zege in de GT-divisie van de Belcar. Een uitstekende manier om het palmares van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup te openen.

De Cups Type 992 waren de grote smaakmakers van deze seizoensopener, maar de twee andere exemplaren kwamen niet ongeschonden uit de strijd. In de 35ste ronde kwam het tot een aanrijding tussen de tweede 992 van Belgium Racing, gedeeld door broers Koen en Kris Wauters, en de auto van RED ANT Racing, in handen van Bert, Yannick en Ayrton Redant. Voor de familie Redant zat de race er meteen op – radiator lek – en hoewel de broers Wauters wel de race konden verder zetten, verloren ze heel wat tijd en plaatsen.

Allemaal in het voordeel van de Porsche 911 GT3 Cup type 991 van Jan Ooms en Glenn Paenen (Belgium Racing). Met de vorige generatie van de Cup konden zij doorschuiven naar de tweede plaats in de GTA-klasse en de GT-divisie van het Belcar-kampioenschap. Ondanks de tegenslag wisten Koen en Kris Wauters toch nog beslag te leggen op de derde podiumplaats in GTA.

RED ANT Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Uiteraard had RED ANT Racing op meer gehoopt in GTA, maar ze konden zich troosten met de zege in GTB. Na een probleemloze wedstrijd kon de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van Sven Van Laere, Davy Vandekerckhove en Sem Geerts als eerste van zijn categorie over de finishlijn rijden.

De tweede wedstrijd van de Porsche Endurance Trophy Benelux wordt afgewerkt in Duitsland, in het voorprogramma van de 12 Uur van Hockenheim.

Porsche Endurance Trophy Benelux

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 11 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.