van der Horst

New Race Festival: Coronel wint zowel sprint race 1 als 2

Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Tom Coronel heeft met de Boutsen Ginion Racing Honda Civic op overtuigende wijze zowel de eerste als de tweede sprintrace gewonnen. De Nederlander ging tweemaal de Team WRT VW Golf van Maxime Potty vooraf. Sam Dejonghe (RACB National Team SEAT Léon) en Kevin Abbring (DG Sport Peugeot) werden derde in respectievelijk de eerste en de tweede sprint race. Coronel neemt in de puntenstand de leiding over van Guillaume Mondron.
  • Hamofa Performance
Start sprint race 1 Zolder
Start sprint race 1 Zolder
Geen Delahaye VW aan de start van sprint race 1 zondagmorgen in Zolder, na technische problemen in de long race besloot het team de wagen terug te trekken. Het was Abbring die de leiding nam bij de start van de eerste race, hij ging Coronel en Potty vooraf. In de derde ronde zakte de Peugeot-rijder echter af naar de derde plaats en nam Coronel de koppositie over. Een ronde later wist ook Sam Dejonghe voorbij Abbring te gaan. De posities zouden niet meer wijzigen en Coronel haalde het voor Potty, Dejonghe, Abbring en Guillaume Mondron (Delahaye Racing SEAT). De Comtoyou Racing Audi verscheen na de problemen zaterdag alsnog aan de start en Comini werd zesde voor de twee Audi’s van Bas Koeten Racing. Gregory Eyckmans won het Renault Clio Benelux Cup klassement.

Podium sprint race 2 Zolder
Podium sprint race 2 Zolder
Tom Coronel toonde zich oppermachtig in de tweede sprint race, de Nederlander leidde de race van start tot finish. Abbring had aanvankelijk de tweede plaats in handen maar in de tweede ronde moest hij Potty voorbij laten. Sam Dejonghe zette dan de Peugeot van de Nederlander onder druk maar Abbring wist alle aanvallen van de SEAT af te weren en behield zijn derde plaats. Comini pakte de vijfde plaats nadat hij Mondron heel de race achter zich wist te houden. De Delahaye Racing VW van Giacomo Altoè nam alsnog de start van uit de pits en werd negende na de beide Bas Koeten Racing Audi’s. Gregory Eyckmans won opnieuw het Renault Clio Benelux Cup klassement.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zondag 4 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons