van der Horst

New Race Festival: Deldiche Racing Norma pakt de pole

Deldiche racing - Norma M20 FC
Deldiche racing - Norma M20 FC
De strijd om de pole voor de tweede Belcar manche bleef spannend tot het einde. Alles hing er immers van af wie de normtijd, die op 1:32.5 gezet was, het dichtst kon benaderen. Lang stond de PK Carsport Wolf GB08 met een 1:32.554 bovenaan de tabellen, maar met nog een kwartier te gaan, deed Vervisch op de McDonald’s Racing Norma M20FC nog beter in 1:32.517. Even later bleef Thomas Piessens met de Deldiche Racing Norma slechts 3 duizendste van een seconde boven de normtijd, een prestatie die niemand kon verbeteren.
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini
De Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini van Niels Lagrange en Pieter Vanneste was met de vierde tijd de beste niet-CN prototype. Ook de vijfde plaats op de grid is voor een CN prototype met de DVB Racing Norma van Van Hooydonk en de gebroeders Thiers. De Belgium Racing Porsche van Haane en Bonnet was de snelste reguliere GT wagen met de zesde tijd, net voor de identieke wagen van No Speed Limit.


Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Belgium Driver Academy vzw zag het debuut van hun Wolf GB08 bekroond met een achtste tijd. De Porsche 991 GT3 Cup van MExT Racing klokte af als negende, de Radical SR3 van Belgium Driver Academy vzw sloot de top tien af. Op de zesde startlijn vinden we nog twee Porsches terug met de exemplaren van EMG Motorsport en Speedlover. Met een veertiende tijd na de VGL Saker was de Comparex Racing by EMG Motorsport BMW de snelste toerisme wagen. Negenentwintig wagens zetten een tijd neer tijdens de kwalificatie.

VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
Deldiche Racing pakte uiteraard de pole in klasse 2, de Belgium Racing Porsche was de snelste wagen in klasse 1 terwijl VGL Racing met de Saker de snelste was in klasse 3. De Belgium Driver Academy vzw BMW van de familie Pampel voerde de klasse 4 aan en de Convents Racing BMW was dan weer de primus in klasse 5. De Crysal Leipert Lamborghini voerde gastklasse aan.


Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 3 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons