van der Horst

New Race Festival: Koen en Kris Wauters winnen eerste manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux

Koen & Kris Wauters - Belgium Racing
Koen & Kris Wauters - Belgium Racing
Na de start van de Porsche Sprint Challenge Benelux en nog recenter de Porsche Carrera Cup Benelux, was het nu aan de Porsche Endurance Trophy Benelux om op Circuit Zolder het seizoen in te zetten. Zondag, net na één uur ‘s middags, startte het seizoen 2022 en de wedstrijd over 125 minuten zorgde voor een mooi spektakel, met de broers Kris en Koen Wauters als winnaars. Uiteraard doen zij het in de kleuren van Belgium Racing en het Limburgse team palmde het gehele podium in, met op de tweede plaats Dylan Derdaele en Michael Cool en op de derde positie Michiel Haverans in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 911. De jongeman uit Antwerpen reed helemaal alleen en was misschien wel de verrassing van het weekend. Nog twee nieuwe namen, met name het duo Peter-Gulicher (Tip Top rent by NGT Racing) pakten bij hun debuut de zege in GTB in hun Cayman GT4.
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Het eerste weekend van de Porsche Endurance Trophy Benelux, de competitie voor de diverse racewagens van Porsche, maakt uiteraard deel van het Belcar Endurace Championship uit en de afspraak voor de eerste race van 125 minuten was Circuit Zolder, waar de 40ste verjaardag van het New Race Festival werd gevierd. Op zaterdag zette Jan Lauryssen de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 in de kleuren van Q1 Trackracing op polepositie, maar het Limburgse team kon niet lange genieten van die eerste startplaats. Filip Teunkens, de teamgenoot van Lauryssen, ging in de openingsronde van de baan en diende jammer genoeg op te geven. 

Kris & Koen Wauters
Kris & Koen Wauters
Echter dat maakte het spektakel er niet minder op, want vooraan ontspon zich een strijd tussen de diverse Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 tijdens een wedstrijd die zeker in de eerste helft, erg tactisch was door de vele race-incidenten. Kris en Koen Wauters reden in die omstandigheden een foutloze race en het duo in de kleuren van Belgium Racing zegevierde in de opener van het seizoen. Koen Wauters: “We reden echt een dijk van een race, niet alleen de beide rijders, maar vooral ook het team in zijn geheel. De Porsche gaf ook geen krimp, we deden aan prima bandenmanagement en de rest is geschiedenis. Het is zeer leuk om weer eens te winnen en mijn dank aan Belgium Racing voor een zeer mooi autosportweekend.” 

Michiel Haverans - Belgium Racing
Michiel Haverans - Belgium Racing
Belgium Racing palmde dus het volledige podium in en daarbij moet toch de prestatie van de jonge Michiel Haverans onderlijnd worden. In ware marathon-stijl bij temperaturen die flirtten met de 30 graden, reed hij alleen naar de derde plaats in een wagen van de vorige generatie, een bewijs dat de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 nog steeds perfect geschikt is voor het langere werk.

Achter de top 3 maakten Russell Racing by NGT (Corten-Thiers-Van Hooydonk) en Speedlover (Renmans-Meulders) de top 5 vol, beide ook met een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992. MM Racing en RUSH Competition by Speedlover vervolledigden het podium bij de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991.

GTB Tip Top Rent en BE Motorsport (Stephan Beyens/Didier Beyens) verdeelden de podiumplaatsen in de klassering voor de Porsche Cayman GT4.

De volgende afspraak is op 6 juni in het Franse Magny-Cours.

Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 16 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons