van der Horst

New Race Festival: Mathieu Detry snelste in kwalificatie

Team WRT - VW Golf TCR
Team WRT - VW Golf TCR
Zaterdagvoormiddag vond de kwalificatie voor de TCR Benelux serie plaats. Mathieu Detry was de enige rijder die een tijd onder de 1:40 neerzette, de Golf die hij deelt met Maxime Potty start deze namiddag dan ook van op de pole in de Long Race. Tom Coronel zag zijn snelste tijd geannuleerd voor het niet respecteren van de track limits maar de Nederlander slaagde er alsnog in om de tweede tijd te rijden in de enige aanwezige Boutsen Ginion Racing Honda.
  • St. Paul
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
De derde tijd ging naar Aurélien Comte in de DG Sport Peugeot hij moest 0.835 toegeven op de tijd van Detry. Denis Dupont reed in de RACB National Team Seat een mooie vierde tijd en ging de Delahaye Racing SEAT van Guillaume Mondron vooraf. Frédéric Vervisch die de Comtoyou Racing Audi RS 3 deelt met Stefano Comini ette de zesde tijd neer in 1:40.893. Naast Coronel zagen ook Sam Dejonghe en Aurélien Comte hun snelste tijd geschrapt wegens het niet respecteren van de track limits, die in de chicanes aangegeven worden door verplaatsbare verkeerskegels. Slechts 11 wagens nemen deze namiddag de start van de Long Race tie aanvangt om 16u30.

Foto's: Niels Vaeck


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 3 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons