van der Horst

New Race Festival: McDonald’s Racing snelste in de eerste vrije training

McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
Vrijdagmorgen stond er al een eerste vrije training op het programma voor de deelnemers aan de tweede manche van het Belcar endurance Championship. De een uur durende training diende herhaalde malen onderbroken te worden met een Full Course Yellow om op de piste stil gevallen bolides terug naar de pits te slepen. Ook de Mc Donald’s Racing Norma M20 FC van Francois Bouillon en Frédéric Vervisch viel al vroeg in de sessie stil in de eerste chicane, maar Vervisch zette later nog de snelste tijd neer in 1:30.389.
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Het waren opnieuw de CN protypes die de top drie inpalmden, de tweede tijd was voor de Deldiche Racing Norma #1 maar al op 3 seconden van de snelste chrono van Vervisch, de rode Norma van Jeffrey Van Hooydonk en de gebroeders Thiers klokte de derde tijd in 1:34.063. De Wolf van PK Carsport van Kumpen/Longin/Beliën was goed voor de vierde tijd in 1:34.352. De eerste niet prototype was de Lamborghini Huracan van Lagrange/Vanneste die uitkomt in de gastklasse. De Italiaanse bolide liet een 1:36.445 noteren. De No Speed Limit Porsche van Bouvy/Coens/Van Dalen volgde met de zesde tijd voor de MExT Racing Porsche, de Wolf van de Belgium Driver Academy vzw en de Porsche’s van Belgium Racing en EMG Motorsport.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op vrijdag 2 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons