van der Horst

New Race Festival: MSE Motorsport dominant in kwalificaties voor Belcar Skylimit Sprint Cup

MSE Motorsport - BMW E92
MSE Motorsport - BMW E92
Op zaterdag werden op Circuit Zolder twee kwalificatiesessies voor de Belcar Skylimit Sprint Cup afgewerkt. Niet verrassend was BMW het dominerende merk, enkel Didier Dexters verhinderde met zijn VW Scirocco dat BMW in beide sessies de top vijf inpalmde. Maar het was MSE Motorsport dat er bovenuit stak, in beide sessies pakte de BMW E92 Coupé van Bart Van Samang/Xander Przybylak de pole met een rondetijd van 1:39.762 in sessie 1 en 1:38.340 in sessie 2.
Davy Cooreman - Honda Civic
Davy Cooreman - Honda Civic
Vierendertig wagens verschenen aan de start van de eerste manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup, maar niemand kon de MSE Motorsport BMW bedreigen in de kwalificaties. Wiebe Wijtzes (BMW M3 E90 WTCC) claimde tweemaal de tweede plaats, maar in de tweede kwalificatie zelfs op meer dan een seconde van de tijd van MSE Motorsport bolide. Na de VW Scirocco in de eerste sessie was het de BMW M3 E36 van Steven Maris die de derde positie pakte in de namiddagsessie. Michiel Smulders (BMW E36) zette zich tweemaal op de vierde startpositie. Tom van Eenaeme (Renault Clio) was tweemaal de snelste in divisie 3, Davy Cooreman (Honda Civic) deed hetzelfde in divisie 2. Yannick van Espen (Honda Civic) was tweemaal de snelste in divisie 1.

Foto's: Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons