van der Horst

New Race Festival: Overtuigende zege van de Boutsen Ginion Racing Honda Civic in de long race

Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Benjamin Lessennes pakte bij de start van de TCR long race de leiding en gaf daarna de wagen door met een comfortabele voorsprong aan zijn ploegmaat Tom Coronel. De Nederlander liep nog verder uit op de tegenstand en kwam als winnaar over de lijn met meer dan 20 seconden voorsprong op de Team WRT VW Golf van Mathieu Detry en Maxime Potty. De SEAT Léon van het RACB National Team van Sam Dejonghe en Denis Dupont behaalde met de derde plaats een eerste podium dit jaar.
Delahaye Racing Team - VW Golf TCR
Delahaye Racing Team - VW Golf TCR
Matthieu Detry stond op de pole maar verprutste zijn start en viel terug naar de zesde plaats, Lessennes had de leiding genomen met achter hem de Peugeot van Aurélien Comte en de SEAT van Denis Dupont. Detry vocht zich terug en ging in ronde drie voorbij Mondron en Vervisch terwijl Dupont de tweede plaats overnam van de Peugeot.  Detry zette zijn opmars verder en twee ronden later wist ook hij Comte te verschalken.

Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS
Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS
Na de pitstops had de Honda, nu met Coronel aan het stuur, nog steeds de leiding met achter hem de twee Team WRT wagens met Sam Dejonghe voor Maxime Potty. Kort na de pilotenwissel zochten zowel Giacomo Altoè (Delahaye Racing VW) als Stefano Comini (Comtoyou Racing Audi RS 3) de pits definitief op. Vervisch klaagde al dat de Audi onbestuurbaar was en Comini bevestigde dit en gaf er na 2 ronden de brui aan om de wagen alzo te sparen van verdere beschadiging. Het is niet zeker dat de Audi morgen aan de start staat van de sprint races.


Renault Oudenaerde - Renault Clio Cup
Renault Oudenaerde - Renault Clio Cup
Coronel vergrootte zijn voorsprong en achter hem wist Potty over de SEAT van Dejonghe te gaan om alzo de tweede plek te pakken. Kevin Abbring (DG Sport Peugeot) wist op het einde van de race nog de vierde plaats te ontfutselen aan de SEAT van de gebroeders Mondron. De twee Bas Koeten Racing Audi’s sloten het TCR klassement af. Filip Uyttendaele en Gregory Eyckmans wonnen het Renault Clio Benelux klassement.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 3 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons