van der Horst

New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Belgium Racing de dubbel behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen

Belgium Racing Team -Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing Team -Porsche 911 GT3 Cup
Porsche is en blijft hofleverancier van de GT-klassen in het Belcar Endurance Championship en de competitie in de competitie, de Porsche Endurance Trophy Benelux zorgde tijdens de opener van het seizoen voor heel wat spanning en spektakel. Nadat Dylan Derdaele in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Belgium Racing Team op zaterdag de polepositie behaalde, reed de Limburger op zondag, samen met zijn teamgenoot Michael Cool naar de zege in de eerste race van het seizoen. De tweede afspraak van dat seizoen 2023 volgt op 2 en 3 juni op Spa-Francorchamps.
  • Powercars
Circuit Zolder had één onverwachte bondgenoot tijdens het New Race Festival en dat was het weer. Er werd twee dagen bij heerlijke lentetemperaturen gereden en dat inspireerde de teams en rijders tot attractief racen. Na de kwalificaties, waarin Dylan Derdaele de snelste van het pak bleek, voor Jos Menten, beide voor Belgium Racing. Jan Lauryssen (Q1 Track Racing) tekende voor de derde tijd in de strijd om de snelste chrono.  

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Op zondag kleurden vooral de beide Belgium Racing Team Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – mee het verloop van de wedstrijd vooraan en zij trokken na een race van drie uur die bol stond van de kleine incidenten, het laken naar zich toe. In de slotfase ging Dylan Derdaele voorbij aan teamgenoot Koen Wauters om zo de eerste zege van het seizoen te behalen. Michael Cool, vaste partner bij het Belgium Racing Team van Dylan Derdaele, was dan ook tevreden: 
 
“Ik denk dat we een perfecte wedstrijd gereden hebben, met een wagen die werkelijk als een Zwitsers horloge liep. Dit laat het beste verhopen voor de rest van het seizoen en zeker dan de 24 Hours of Zolder, het voornaamste doel van het seizoen.”  
 
Op minder dan twintig seconden en dat na drie uur wedstrijd werden Jos Menten en Koen Wauters tweede, voor de RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Michiel Haverans en Philippe Wils. 

Michiel heeft heel goed gereden en ik heb ook alles gedaan wat ik kon”, aldus Philippe Wils na de race. “We hebben het podium in de Porsche Endurance Trophy Benelux gehaald en dat was ook het doel voor het weekend.” 

Strijd achter het podium
 
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Achter de mannen op het podium, maakten twee trio’s de top-5 compleet, met Teunkens-Ooms-Paenen (Q1 Trackracing) op de vierde plek, voor vader en zoon Van Rompuy en Steve Vanbellingen (RedAnt Racing) die dus vijfde werden. “Wij kwamen racen met het oog op onze deelname aan de 24 Hours of Zolder, later dit seizoen en die voorbereiding is echt goed verlopen”, aldus Vanbellingen. “De Porsche is zo’n betrouwbare auto en we zijn er zeker van dat we met onze aanpak goed kunnen eindigen in de klassieker van eind augustus.” 
 
MM Racing - Porsche 911 GT3 Cup
MM Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De familie Meurrens, voor het eerst aan de start met een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –, maakte de race als zesde volledig, voor Jan Lauryssen en Tommy Rau die met hun bolide van Q1 Trackracing jammer genoeg in een aanrijding betrokken raakten. John De Wilde (Speedlover) reed opvallend genoeg solo de wedstrijd van drie uur, maar moest na een tik van een andere wagen het strijdtoneel verlaten. 

Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 15 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons