van der Horst

New Race Festival: RedAnt Racing start dit weekend in het Belcar Endurance Championship

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing is niet meer van de circuits weg te slaan. Het Oost-Vlaamse team van de ondernemersfamilie Redant startte twee weken geleden op het circuit van Spa-Francorchamps in de Porsche Carrera Cup Benelux, werkte op diezelfde omloop vorige week de Belgische manche van de 24H Series af en dit weekend staat de start van het nationale uithoudingskampioenschap op Circuit Zolder op het programma. Na mooie resultaten in de Ardennen, is het team met de razendsnelle mier in het logo nu op zoek naar een sterk resultaat in de Limburgse Kempen. Op het programma staat een uithoudingsrace van drie uur, waarin RedAnt Racing met twee Porsche 992 GT3 Cup aantreedt.
Het zijn drukke autosportweken, met de ene grote wedstrijd na de andere en dat geldt ook voor RedAnt Racing. Sinds de testdag van gisteren, donderdag, staan de tenten van het team in de paddock van Circuit Zolder, voor de opener van het Belcar Endurance Championship of het nationale uithoudingskampioenschap. Michiel Haverans en Philippe Wils enerzijds en vader en zoon Dirk en Tom Van Rompuy, samen met Steve Vanbellingen anderzijds, bemannen de twee Porsche 992 GT3 Cup van het team en beide crews hebben duidelijk een andere insteek om aan het seizoen te beginnen.
 
Voormalig Belgisch toerwagenkampioen Steve Vanbellingen doet het samen met de familie Van Rompuy, een trio dat we dit jaar al aan het werk zagen bij RedAnt Racing. Zij doen het in Zolder met het startnummer #12. 
 
Dat klopt”, aldus de invoerder van Stand21 in ons land. “We reden samen met RedAnt Racing al samen de eerste Europese wedstrijd van de 24H Series in Mugello en net als die race, is de wedstrijd van komend weekend op Circuit Zolder een voorbereiding op het hoofddoel van dit seizoen: de 24 Hours of Zolder. Uiteraard willen we zondag zo goed mogelijk presteren, maar we willen ook de nodige kilometers afmalen met het oog op de belangrijkste race van het Belcar Endurance Championship. Ik ben ook blij om met het team van Bert en zijn echtgenote Inge te racen, want Bert was zelf één van de rijders van mijn team destijds, KS Motorsport. Die vriendschap is blijven duren en vertaalt zich nu in mijn samenwerking met RedAnt Racing.”     
 
Ook de Porsche Endurance Trophy
 
In de andere Porsche, met startnummer #78, zien we de snelle routinier Philippe Wils en de jonge Michiel Haverans. Haverans is nieuw bij het Oost-Vlaamse team en koestert in zijn nieuwe ploeg ambities, zoals hij zelf uitlegt:
 
De overstap van Marc Goossens naar RedAnt Racing heeft de doorslag gegeven, want ik heb van Marc al zoveel geleerd en ik wil dat blijven doen. Bovendien is RedAnt Racing een zeer sterk en ervaren team, dat in verschillende kampioenschappen uitkomt, wat perspectieven naar de toekomst opent. Samen met Philippe rij ik het hele Belcar Endurance Championship en we willen zo goed mogelijk scoren! Daarin is ook de Porsche Endurance Trophy Benelux belangrijk, de competitie van de diverse Porsche in het Belcar-kampioenschap. We willen ons daarin onderscheiden en als het kan voor de titel gaan!
 
De vrije trainingen en de kwalificatie zijn voorzien voor nu zaterdag, 13 mei en de race van drie uur start zondag om 12u45. Naast de opener van het Belcar Endurance Championship staan er zondag nog zes andere races op het programma!

RedAnt Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 12 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons