New Race festival: Steven Maris ongenaakbaar in beide races van de Belcar Skylimit Sprint Cup

Maris voor Smulders
Steven Maris (BMW E36 M3) vatte beide races voor de Belcar Skylimit Sprint Cup aan van op de pole en in beide races liet hij de tegenstand geen schijn van kans. Marris won de twee races op autoritaire wijze en dat tweemaal voor Michiel Smulders (BMW E36).
Tom Van Eenaeme - Renault Clio 4 Cup
Maris en Smulders waren duidelijk de twee snelste rijders in het Belcar Skylimit Sprint Cup veld, van bij de start reden beide heren weg van de overige deelnemers. Maris werd niet meer bedreigd in een eerste race die diende geneutraliseerd te worden toen een Abarth op zijn zij ging liggen. Mulders kon enkel volgen en kwam als tweede over de finish. Maris was ook winnaar in de klasse 5. Op een derde plaats vonden we de snelle Clio van Tom Van Eenaeme terug die bovendien winnaar werd in de klasse 4. Jeroen Daeninckx (BMW M235iR) en Wouter Manderveld (Renault Clio Cup) maakten de top vijf vol.

Dirk de Bock - BMW 330i
Dirk de Bock (BMW 330i) werd winnaar in klasse 3 en eindigde op de achtste plaats algemeen. Hij ging Filip Uyttendaele (Renault Clio 4 Cup) en Robbe Janssens (Porsche Boxster) vooraf. In de klasse 2 ging de zege naar Jonathan Demoulin (BMW 325i) terwijl Davy van Goethem (Suzuki Swift Sport) de klasse 1 op zijn naam schreef.

Michiel Smulders - BMW E36
In de tweede race kregen we vooraan een gelijkaardig scenario, Maris reed van bij de start weg van de rest van het veld en enkel Smulders kon min of meer aanklampen. Daarachter werd er wel gestreden op het scherp van de snee voor de overige ereplaatsen tot op 2 ronden van het einde van de wedstrijd, de motor van de BMW Z3 het begaf en de piste aan de Rea bocht onder de olie kwam te liggen. De safety car kwam buiten en het bleek onmogelijk om de piste nog tijdig proper te krijgen waarop de wedstrijd afgevlagd werd.

Olivier Meurens - Seat Toledo
Maris won een tweede maal voor Smulders en de derde plaats was ditmaal voor Raf Beliën (BMW 120D). De vierde positie ging naar de Seat Toledo van Olivier Meurens. Al deze wagens kwamen uit in de klasse 5. Vijfde en winnaar in de klasse 4 werd Wouter Manderveld (Renault Clio Cup), hij bleef Tom Van Eenaeme en Jeroen Daeninck (BMW M235IR) voor.

Davy van Goethem - Suzuki Swift Sport
Dirk de Bock (BMW 330i) was opnieuw primus in de klasse 3 en eindigde ditmaal als negende algemeen en bleef de Clio’s van Daniel Donkels en Filip Uyttendaele voor. Klasse 2 kende ditmaal Laurens Cloots (Mazda MX-5) als winnaar, hij haalde het van Glenn Kerckhofs in de Abarth 500. Davy van Goethem schreef nogmaals de klasse 1 op zijn naam.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op zondag 14 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.