van der Horst

New Race Festival: Superlights: De Cock/Joosen pakken dominante zege

Podium na race 1 Superlights Challenge - New Race Festival 2016
Podium na race 1 Superlights Challenge - New Race Festival 2016
Luc De Cock en Tim Joosen hebben in hun Norma M20FC op overtuigende wijze de eerste wedstrijd van de Superlights Challenge in het kader van het New Race Festival te Circuit Zolder gewonnen. De bolide had eerder op de dag ook de pole positie geklokt en gaf uiteindelijk de kop in de wedstrijd niet meer uit handen. De enige Wolf GB08 aan de start, gepiloteerd door Leon Rijnbeek en Rob Kamphues, finishte tweede op bijna een halve minuut, voor de Norma van David Houthoofd.
Ook Bart Ooms besliste om deel te nemen aan de wedstrijd en dat leverde hem geen windeiren op. De talentvolle Limburger finishte meteen als winnaar in de SL2 klasse, mede doordat de beide Praga's na de opwarmronde de box opzochten en de openingsronde aan zich lieten voorbijgaan. De Ligier JS51 van Patrick Engelen en Christian Holtappels moest na een tiental ronden de handdoek werpen toen de schakelpook afbrak.

Luc De Cock toonde zich na afloop vanzelfsprekend tevreden. "Het plan was om bij de start de pole positie te verzilveren. Dat lukte ook en vervolgens was het een kwestie om geen fouten te maken. Ik kon mijn wedstrijdritme afstemmen op de Wolf en zo de wagen in leidende stelling doorgeven aan Tim."

Teamgenoot Tim Joosen vertrok met het mes tussen de tanden bij zijn stop en zou met bijna een halve minuut bonus onder het zwart-wit geblokt duiken. "Er zat nog meer in", lachtte Joossen na de aankomst. "Ik heb in eerste instantie afgewacht en nadien een goed ritme gezocht en mij vooral geamuseerd. Dat ging relatief goed, want de wagen was top en het team is dat vanzelfsprekend ook. "

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Supercar Challenge op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons