van der Horst

New Race Festival: Superlights: Ligier LMP3 pakt zege in race 2

DayVTec - Ligier JS P3 LMP3
DayVTec - Ligier JS P3 LMP3
Verrassing deze morgen bij het opstellen van de startgrid voor de tweede wedstrijd van de Superlights Challenge. Om het deelnemersveld op te krikken, werden de twee LMP3-wagens uit de Supercar Challenge toegelaten om deel te nemen aan de race, maar zij moesten wel achteraan de grid starten. Het duurde echter niet lang voor de Ligier van Indy en Milan Dontje iedereen voorbij ging en vooraan kwam postvatten. De Ligier won de race met meer dan 54 seconden voorsprong op de Deldiche Racing Norma van de Cock/Joosen. De McDonald’s Norma van David Houthoofd vervolledigde het podium.
McDonald’s Racing - Norma MF20
McDonald’s Racing - Norma MF20
De Ginetta LMP3 van Lequeux/Dejonghe werd vierde, maar op een ronde van de winnende Ligier. Bart Ooms sturde zijn Radical SR3 naar de vijfde plaats en won voor de tweede maal op rij de SL2 klasse, al was onze talentvolle landgenoot niet helemaal tevreden met het weggedrag van de Radical. "Het is momenteel nog aftasten en zoeken naar een oplossing", zuchtte Ooms. "We kampen al het ganse weekend met onderstuur in de wagen en weten niet waarom. Vorige week tijdens de seizoensopener van het Belcar Endurance championship hadden we ook last van een licht onderstuurde wagen, maar dit weekend is het probleem veel groter. We gaan nu trachten te zoeken waar de oorzaak zit, want er zit veel meer potentieel in deze wagen dan een 1:38 op Circuit Zolder."

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons