van der Horst

New Race festival: Tweemaal Steven Maris in de kwalificaties

Steven Maris - BMW E36 M3
Steven Maris - BMW E36 M3
Al tijdens de eerste manche op het circuit van Mettet liet Steven Maris (BMW E36 M3) merken dat hij tot de titelfavorieten van de Belcar Skylimit Sprint Cup behoort. Hij won er een van beide races. Op circuit Zolder zette hij die ambitie kracht bij door in beide kwalificatiesessies de snelste chrono neer te zetten. Michiel Smulders (BMW E36) klokte tweemaal de tweede tijd.
Groot aantal deelnemers voor de Belcar Skylimit Sprint Cup
Groot aantal deelnemers voor de Belcar Skylimit Sprint Cup
Niet minder dan 39 wagens meldden zich aan voor de kwalificaties van de Belcar Skylimit Sprint Cup, die zaterdagnamiddag onder een mooie lentezon plaats vonden op circuit Zolder. Eens te meer werd bevestigd dat de organisatie de juiste weg koos bij het verder door ontwikkelen van de cup. Twee kwalificaties, die vlak achter elkaar afgewerkt werden, bepaalden de grid voor de twee races van zondag.

Michiel Smulders - BMW E36
Michiel Smulders - BMW E36
Het werd al snel duidelijk dat Steven Maris zijn goede start van het seizoen wil verder zetten. In de eerste kwalificatie klikte hij de snelste chrono met een ronde in 1:42.849. Smulders moest 0.556 seconde toegeven op de tijd van zijn merkgenoot. Daarmee krijgen we twee wagens uit de klasse 5 op de eerste lijn voor de eerste race. De derde tijd ging naar Kevin de Regt (BMW 130i), die daarmee primus was in de klasse 4. Hij ging de snelle Clio van Tom Van Eenaeme en de BMW M235iR van Jeroen Daeninckx, die beiden ook in klasse 4 uitkomen, vooraf.

Robbe Janssens - Porsche Boxster
Robbe Janssens - Porsche Boxster
Snelste in de klasse 3 was Robbe Janssens met de Porsche Boxster op een achtste plaats algemeen, hij toonde zich net iets sneller dan Dirk de Bock (BMW 330i). We moeten gaan naar de eenentwintigste plaats algemeen om de snelste wagen in de klasse 2 tegen te komen, de Abarth 500 van Glenn Kerckhofs. Hij bleef Laurens Cloots (Mazda MX-5) en Reinhard Poetsch (VW Lupo) voor. Niels van Gompel (Clio 2 rs) klokte de snelste chrono in de klasse 1 Drie wagens haalde de kwalificatielimiet niet waaronder de mooie Seat Toledo van Olivier Meurens, die door technische problemen niet aan rijden toekwam.

Kevin de Regt - BMW 130i
Kevin de Regt - BMW 130i
In de tweede kwalificatie kregen we een identieke top drie als bij de eerste. Maris was opnieuw de snelste nu met een ronde in 1:42.350 waardoor Smulders ditmaal maar even 1.107 seconde moest toegeven op de tijd van Maris. De Regt volgde al op 2.882 seconde terwijl Patrick Beliën al aankeek tegen een kloof van 4.185 seconde. Tom Van Eenaeme maakte de top vijf vol.
 
Laurens Cloots - Mazda MX-5
Laurens Cloots - Mazda MX-5
De snelste chrono in klasse 3 ging ditmaal naar Dirk de Bock (negende algemeen), die op de tabellen Daniel Donkels (Renault Clio 2) en Bram Hendrix (BMW E36 ML3) vooraf ging. Cloots was ditmaal primus in klasse 2 voor merkgenoten Alain Dejong en Raf Lemmens. Davy Van Goethem (Suzuki Swift sport) was de enige uit de klasse 1 die onder de kwalificatielimiet bleef.

Foto's: Marnik Mouchaers, Thomas Smets & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op zaterdag 13 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons