van der Horst

New Race Festival: Vijf op vijf voor Honda

Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
De Boutsen Ginion Racing Honda Civic heeft te Zolder tijdens het Blancpain GT Series weekend alle vijf wedstrijden voor de TCR Benelux serie gewonnen. Na Tom Coronel in de morgen was het in de namiddag de beurt aan Benjamin Lessennes om zijn beide sprintraces te winnen. Denis Dupont en Frédéric Vervisch vervoegden de Honda rijder op het podium bij sprint race 3, in de laatste race viel die eer Aurélien Comte en Edouard Mondron te beurt. Lessennes heeft nu stevig de leiding in het kampioenschap vast.
  • STX Motorhomes
Denis Dupont - RACB National Team
Denis Dupont - RACB National Team
Veel positiewissels vielen er vooraan niet te noteren in sprint race 3, al van bij de start nam Lessennes het voortouw gevolgd door Dupont, Vervisch en Mondron. Enige strijd viel er wel te noteren voor plaats vijf, Detry en Comte wisseleden verschillende malen van plaats, maar het was uiteindelijk de Fransman die het pleit won.  


Bas Koeten Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Bas Koeten Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Ook bij de start van de vierde sprint race was Lessennes het beste weg terwijl Vervisch opschoof van plaats vier naar plaats twee. De Audi rijder werd even later van de baan gedrumd door Comte en in ronde acht zette Vervisch de Audi definitief aan de kant. Ook Caprasse en Dupont kregen af te rekenen met problemen op hun wagen en zo schoof Mondron op naar plaats drie. Mathieu Detry (VW Golf) werd vierde en de Audi’s van Willem Meijer en Stan van Oord sloten het klassement af.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zondag 4 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons