van der Horst

New Race Festival wordt testsessie richting 24H Zolder voor Lagrange-Vanneste

Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Het is reeds een tijdlang geweten dat Niels Lagrange en Pieter Vanneste eind augustus de sprintraces binnen de Lamborghini Super Trofeo even aan de kant schuiven en aan de aftrap komen van de 24 Hours of Zolder. Aangezien sponsor Chrisal en Kurina mede het Limburgs circuit kleuren, lag het een beetje in de lijn van de verwachtingen. Maar dat het met de Lamborghini Huracán Super Trofeo zou gebeuren, daar moesten we nog een beetje op wachten. En aangezien er amper nog testdagen zijn die passen in de agenda voor de aftrap van de Zolderse etmaalrace, komt het gezelschap dit weekend afgezakt naar Circuit Zolder om hun Italiaanse bolide tijdens het New Race Festival te onderwerpen aan een doorgedreven test samen met het team van Leipert Motorsport. Het duo, dat binnenkort zal worden uitgebreid naar een kwartet, zal het Belcar peloton vervoegen tijdens de tweede race van het seizoen.
  • STX Motorhomes
Leipert Motorsport heeft een pak ervaring inzake races over lange afstand en naast de Lamborghini Super Trofeo Europe zal het Duitse team ook voor ondersteuning zorgen tijdens de 24 Hours of Zolder.

Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
“We weten niet wat Leipert Motorsport gaat doen of testen tijdens het New Race Festival”, steekt Limburger en thuisrijder Niels Lagrange van wal.
“Feit is zeker dat we zullen rijden met Hankook rubber. De Pirelli’s uit de Super Trofeo zijn topbanden, maar ze gaan maar maximum een uur mee. Mits een iets minder agressieve afstelling in combinatie met de Hankook banden, hopen we iets langer te kunnen buiten blijven tijdens de 24 Hours of Zolder. Ook het verbruik zal zeker worden getest en uiteraard ook hoe dicht we in een comfortabele positie de normtijd kunnen benaderen. Allemaal parameters dat het team zal moeten opslaan alvorens de race tweemaal ronde de klok aan te vangen. Het is dus momenteel nog koffiedik kijken hoe we de wedstrijd van zondag gaan indelen. Uiteraard willen we ook meestrijden voor een plaatsje vooraan, maar de test krijgt alle prioriteit. Daarom heb ik de wagen ingeschreven in de gastklasse. Zodoende zal er geen sprake kunnen zijn van beïnvloeding van het kampioenschap. We pakken immers geen punten. Teammanager van dienst wordt Pascal Verplaetse”.

Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Na dit testweekend op Circuit Zolder resten nog twee raceweekends binnen de Lamborghini Super Trofeo voor de start van de Limburgse klassieker over 24 uren. Niels Lagrange en Pieter Vanneste hebben in ieder geval hun start niet gemist in de Lamborghini Super Trofeo of de snelste merkencup van de wereld.
 


Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Pieter Vanneste: “Voor mij was het de eerste maal met een GT. Het is een zalige wagen, maar een keihard en supersnel kampioenschap. Niet gemakkelijk om tegelijk de wagen en de verschillende nieuwe circuits te ontdekken. In Silverstone werden we reeds zesde algemeen en winnaar in de Pro-Am Klasse. Spijtig van die lekke band in de tweede race, want een tweede podium was in zicht. De race van komende zondag in de Belcar is dan weer ideaal voor het verder ontdekken van de wagen naar de races in Paul Ricard en Spa toe. Ik laat echter niets aan het toeval over en volgende week ga ik met een Porsche testen in Paul Ricard om het circuit te leren kennen. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Leipert Motorsport is super professioneel, het team, de omkadering is geweldig en het klikt zeer goed met Niels. Ik ben een teamplayer en bovendien zeer gefocust op de 24 Hours of Zolder”.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 1 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons