New Years Race: Zege voor PG Motorsport, pech voor Q1 Trackracing

Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Zaterdag vond op Circuit Zandvoort de New Years Race plaats, de tweede manche van de Winter Endurance Series. PG Motorsport behaalde er de dubbel met de Porsche van het duo Mathijs Bakker/Joshua Kreuger voor die van Thijs Heezen/Jos Menten. Q1 Trackracing dat een Porsche 992 GT3 Cup inzette voor Jan Lauryssen en Nicolas Vandierendonck had na de kwalificatie zicht op een mooi resultaat maar helaas moest het team forfait geven voor de wedstrijd.
PG Motorsport - Porsche 992 GT3 Cup
De Equipe Verschuur Renault RS1 van Harrie Kolen, Steijn Schothorst en Frans Verschuur was de snelste in de kwalificatie, maar de Franse bolide kon het tempo niet volhouden in de race en kreeg af te rekenen met technische problemen en werd uiteindelijk als vierentwintigste geklasseerd. Daarna lag de weg vrij voor PG Motorsport dat de eerste en twee plaats pakte na vier uren racen. De Bas Koeten Racing Mercedes-AMG GT4 van Bernhard van Oranje en Maxime Oosten vervolledigde het podium en won ook de Divisie II.

Geen Q1 track Racing Porsche dus in de race nadat de wagen een mooie vierde tijd behaalde in de kwalificatie. Olivier Muytjens en Brice Pineau eden met hun Pit Lane Toyota GT86 naar een tweeëntwintigste plaats algemeen, goed voor een derde plaats in Divisie IV.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 30 januari 2022.