van der Horst

New York: Dominante overwinning voor nieuwe leider Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Na zes races in de Formule E Race at Home Challenge stond het geluk deze keer eens aan de zijde van Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar pakte de pole, reed naar een dominante overwinning en nam ook nog eens het punt mee van de snelste ronde. Hierdoor neemt hij ook de leiding in het kampioenschap over van Pascal Wehrlein (Mahindra), die moest terugvechten na een gridpenalty.
Pascal Wehrlein kwalificeerde zich als tweede, maar na zijn aanrijding met titelconcurrent Maximilian Günther (BMW) vorige week op de virtuele omloop van Berlijn kreeg hij een gridpenalty van vijf plaatsen aan zijn been. Hierdoor moest de Duitser dus op de zevende plaats starten. Daardoor promoveerde Günther naar een tweede plaats, maar daar kon de Duitser niet lang van genieten. Na een manoeuvre van Antonio Félix da Costa (DS Techeetah) werd Günther aangetikt en moest hij achtervolgen. Hij zou de race uiteindelijk puntenloos afsluiten.

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Vooraan reed Vandoorne zonder problemen naar de overwinning, maar we kregen nog een zware strijd tussen Wehrlein, Oliver Rowland (Nissan) en Neel Jani (Porsche) voor de tweede plaats. De Duitser kon de Brit achter zich houden en zo de schade beperken. Dankzij deze overwinning pakt Vandoorne immers de leiding in de tussenstand over van Wehrlein. Onze landgenoot telt nu twee punten voorsprong. Günther ligt op 32 punten van Vandoorne, maar is nog niet uitgeteld voor het kampioenschap, aangezien er volgende week dubbele punten te verkrijgen zijn.

In de Challenge Series ziet het er steeds beter uit voor Kevin Siggy, die een tweede overwinning op zijn naam schreef en een mooie uitgangspositie heeft voor de finale, die volgende week zal afgewerkt worden op een circuit dat later wordt bekendgemaakt.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 mei 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons