van der Horst

New York: Edoardo Mortara verliest vijfde plek na penalty

Pitbox ROKiT Venturi Racing New York E-Prix
Pitbox ROKiT Venturi Racing New York E-Prix
Na de knotsgekke race in New York gisteren, kwam er een aantal uur later slecht nieuws voor kampioenschapsleider Edoardo Mortara (ROKiT Venturi). De Zwitser kreeg namelijk een straf van vijf seconden omdat hij niet snel genoeg afremde tijdens de full course yellow. Mortara eindigde op dat moment met zijn wagen in de muur, al kon hij toch nog zijn weg verder zetten. Hierdoor geeft dit wel gevolgen voor het klassement.
Normaliter had Mortara zelfs buiten de punten gevallen, ware het niet dat ook Jake Dennis (Avalanche Andretti) en Mitch Evans (Jaguar) ook bestraft werden. Hierdoor eindigde hij toch nog als negende, maar dat betekent wel dat zijn voorsprong van dertien punten op Stoffel Vandoorne (Mercedes) gehalveerd werd. Nu bedraagt het verschil tussen beiden nog maar vijf tellen, terwijl Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) op veertien punten en Evans op achttien punten achter liggen.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 17 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons