van der Horst

New York: Elk punt van goudwaarde

Start 2021 Formula E Puebla
Start 2021 Formula E Puebla
Nog zes races te gaan en de spanning is te snijden in het Formule E-kampioenschap. Puebla heeft de tussenstand serieus door elkaar geschud en velen zullen toch de nodige agressiviteit aan de dag moeten leggen willen zij nog meedingen naar de titel. Formule E bewees in het verleden bol te staan van de plotwendingen, maar één ding is zeker: vanaf nu is elk punt van goudwaarde.
Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
Edoardo Mortara en Venturi bevinden zich in een unieke positie. Voor beiden was de tweede race in Puebla nog maar de tweede Formule E-overwinning en bovendien nemen zij voor het eerst de leiding in handen. Na die race verklaarde Mortara "dat het seizoen nog maar pas begonnen was". Met nog zes races en 180 punten in het verschiet lijkt dit een absurde uitspraak, maar dat de Zwitser 40 punten scoorde over beide races en zo de leiding overnam met tien tellen voorsprong op Robin Frijns (Envision Virgin Racing) bewijst hoe snel het tij kan keren. Als we verder kijken in de stand, is misschien René Rast (Audi) de meest verrassende naam in de top vijf. De meervoudig DTM-kampioen blijft constante prestaties afleveren, wat voor een rookie geen gemakkelijk gegeven is. Afwachten waar hij na zondagavond geparkeerd zal staan.

Oliver Rowland
Oliver Rowland
Ondertussen speelt er zich in het middenveld een geheel ander verhaal af, dat van de transfermolen. In de week na Puebla geraakte namelijk bekend dat Oliver Rowland van Nissan e.Dams naar Mahindra zal overstappen. Nu de Brit dit al zo vroeg bekendmaakt, stelt zich de vraag wie gaat er dan zal vertrekken bij het Brits-Indische team? Na de leegloop van vorig jaar, werden voor de start van dit seizoen immers nog Alex Lynn en Alexander Sims aangetrokken.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Na de twee mindere weekends is het bij Mercedes vijf voor twaalf willen ze de voeling met de kop van de tussenstand niet verliezen in zowel het teamkampioenschap als de individuele ranking. Nyck de Vries kende niets dan tegenslag in Monaco en Puebla, maar ook Stoffel Vandoorne kon maar in één van de drie races punten scoren. Hiermee vielen beide kemphanen terug in het klassement en is er slechts een minieme voorsprong in het klassement bij de teams. Toch staat de Rumbekenaar er beter voor dan zijn Nederlandse teamgenoot. Met zijn zevende plaats mag Vandoorne namelijk in groep twee starten, wat hem al meer kansen biedt op een betere startplaats tijdens de race. Hoewel de resultaten het tegenspreken, liet onze landgenoot een goede indruk achter. Heren genre Sam Bird (Jaguar), Frijns of de Vries lieten één ding nog niet echt zien: een weg naar voor banen vanuit de achterste gelederen. Verandert dat dit weekend?

Foto's: Formula E - Kurt Vanhoenacker - Mercedes-EQ Formula E Team



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons