van der Horst

New York: Jean-Éric Vergne bestraft met taakstraf na onsportieve radioberichten

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne werd dit weekend kampioen, achteraf werd er toch een kleine schaduw over zijn titel geworpen. Vergne werd namelijk bestraft met een taakstraf van een dag. De Fransman zou tijdens de race onsportieve berichten doorgestuurd hebben naar DS Techeetah, iets wat Vergne zelf achteraf ook niet ontkende. Hiervoor gaven de stewards de kersverse kampioen een taakstraf van een dag die hij binnen de zes maanden moet uitvoeren.
  • Shopa
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah in de achtervolging
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah in de achtervolging
Het bericht waarover de racestewards vielen was opgenomen tijdens de eerste race. Toen zowel Vergne als André Lotterer zwaar geraakt waren tijdens de eerste crash, zou de Fransman gezegd hebben tegen zijn team dat Lotterer op de baan moest stoppen om zo een safety car procedure te triggeren. Het team ging daar toen niet op in. Achteraf gaf Vergne zelf toe dat hij dit gevraagd had. Dit was genoeg voor de stewards om hem te bestraffen met een verplichte taakstraf. Hiermee volgt hij onder meer in de voetsporen van Max Verstappen, die in het begin van het jaar zijn eerste dag afwerkte tijdens de Marrakesh e-Prix.

Foto's: Racing International Photography - DS PerformanceSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 15 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings New York 1 en New York 2.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons