van der Horst

New York: Maximilian Günther gaat lopen met de winst

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Als twee honden vechten om een been, loopt Maximilian Günther ermee heen. Dat vat de eerste New York E-Prix perfect samen. De Duitser kon profiteren nadat Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) een mislukte aanval pleegde op Nick Cassidy (Envision Virgin) en zo een opening creëerde. Van dan af controleerde de BMW-piloot de race, voor Vergne en Lucas Di Grassi (Aud). Voor Stoffel Vandoorne (Mercedes) was het wederom een race om snel te vergeten.
  • De Swert Opticiens
Start 2021 Formula E New York E-Prix 1
Start 2021 Formula E New York E-Prix 1
Al van bij de start nam Cassidy de kop van het veld. Toch werd de Nieuw-Zeelander geen moment rust gegund aangezien Vergne hem constant belaagde. Hierdoor gebruikte Cassidy ook teveel energie, waardoor hij geregeld het rustiger aan moest doen en zo nooit echt een groot gat kon slagen op zijn naaste achtervolgers. Achter Vergne was het vooral Günther die enorm goed overweg ging met zijn energie management en hij kon zonder problemen bij de koplopers blijven. Tegen het einde van de race vond Vergne dat hij zijn kans moest grijpen in de haarspeldbocht. Maar gezien hij die bocht niet goed kon nemen, duwde hij Cassidy wijd, waardoor Günther een opportuniteit zag die hij met beide handen greep.

Terwijl Günther de leiding overnam, kon Vergne nog corrigeren om de tweede plaats te behouden. Cassidy daarentegen verloor niet twee, maar drie plaatsen, gezien Di Grassi ook deze kans niet liet liggen. Van daaruit was het controleren voor Günther, wat hij met verve deed en hij claimde zo zijn derde overwinning in de Formule E. Terwijl Vergne en Di Grassi als tweede en derde eindigden, was het opvallend dat er bij Envision Virgin Racing het teamspel niet gespeeld werd, aangezien Robin Frijns - die oprukte van plaats elf naar vijf - niet voorgelaten werd met het oog op het kampioenschap. Aan de andere kant van het verhaal was het een lastige dag van Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar kon zichzelf opwerken tot een vijftiende plaats, maar viel ineens weg in het laatste kwart en zocht de pits op met schade aan de wagen.

In de tussenstand doen er een paar heren toch wel een goede zaak met zicht op de titel. Frijns komt nu op gelijke hoogte met Edoardo Mortara (Venturi), die pas als veertiende over de meet bolde, en klimt Vergne van plaats tien naar drie met maar vier punten achterstand op het duo. Dat terwijl zowel Nyck de Vries als Vandoorne afglijden naar respectievelijk een zevende en tiende plaats. Het geeft hen wel het voordeel om morgen vanuit groep twee te starten tijdens de kwalificaties voor de tweede New York E-Prix.

Foto's: BMW Motorsport - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons