van der Horst

New York: Nick Cassidy onverwachte polesitter

Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
De eerste van twee kwalificaties voor de Formule E in New York zitten er op en het is Nick Cassidy (Envision Virgin) die vanaf de pole mag starten. De Nieuw-Zeelander geraakte maar als vierde door naar de Superpole, maar verbaasde daar vriend en vijand met zijn tijd en bleef ondermeer Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Alex Lynn (Mahindra) voor. Stoffel Vandoorne (Mercedes) daarentegen kende een teleurstellende kwalificatie en zal pas achteraan starten.
  • Prospeed Competition
In de eerste groep startte het al zeer slecht voor kampioenschapsleider Edoardo Mortara (Venturi). De Zwitser kende een probleem met de wagen waardoor hij niet op de nodige 250 Kilowatt geraakte. Hierdoor eindigde hij op twee seconden van de snelste tijd in kwalificatie en zal als laatste de race aanvatten en dat terwijl Robin Frijns (Envision Virgin) met een elfde plaats de beste uitgangspositie heeft van de top zes in de puntenstand. Ook Vandoorne kende geen goede sessie. In zijn ronde lag hij al een halve tel achter op de toptijd, maar kreeg een herkansing nadat Oliver Rowland (Nissan e.dams) en Sam Bird (Jaguar) elkaar raakten en de sessie stilgelegd werd. Bij zijn tweede poging deed de Rumbekenaar het goed, tot hij enorm veel tijd verloor in de laatste sector na een tik tegen de muur met een lekke band als gevolg, waardoor hij pas als 21ste zal vertrekken straks.

In de Superpole mocht Lynn de debatten openen met een degelijke tijd. Achter hem kwam Maximilian Günther (BMW) maar net te kort, al maakte het niets uit gezien Cassidy er nog twee tienden af deed. Met nog drie rijders te gaan leek de Kiwi niet de pole te kunnen behouden, maar door foutjes van Pascal Wehrlein (Porsche), Vergne en Sébastien Buemi (Nissan e.dams) werd hij toch de verbazende polesitter. Cassidy krijgt Vergne naast zich, terwijl Lynn en Günther de tweede startlijn bezetten en Buemi en Wehrlein de derde. Nu is het aftellen naar de race, die van start gaat om 22:30 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons