van der Horst

New York: Pascal Wehrlein zet eerste stap richting titel

Pascal Wehrlein wint race 1
Pascal Wehrlein wint race 1
Met nog twee ronden te gaan in de Formula E Race at Home Challenge waren alle ogen gericht op de twee grote protagonisten van de serie, namelijk Stoffel Vandoorne (Mercedes) en Pascal Wehrlein (Mahindra). Die laatste liet zich vandaag opmerken door de pole te nemen en die daarna om te zetten in een overwinning voor Oliver Rowland (Nissan) en Kelvin Van der Linde (Audi). Vandoorne viel net naast het podium en ziet Wehrlein weglopen, waardoor de Rumbekenaar alles uit de kast zal moeten halen morgen, wil hij nog kans maken op de eindwinst.
Kelvin van der Linde
Kelvin van der Linde
Het was van der Linde die hoge ogen gooide op de omloop van New York. De Zuid-Afrikaan debuteerde als Audi-piloot en liet zich al in de kwalificaties opmerken door er als tweede te eindigen. Van der Linde kon die plaats ook lang vasthouden tijdens de race, maar in de laatste bochten kon hij niet verhinderen dat Rowland hem voorbijging. Vandoorne daarentegen kende zijn slechtste kwalificatiesessie uit de Race at Home Challenge met een vijfde plaats en wist dat het moeilijk zou worden in de race.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandoorne lag in de beginfase van de race nog in gevecht met Maximilian Günther (BMW) en Rowland, maar terwijl hij probeerde in te halen, kon hij niet verhinderen dat Rowland het hazenpad nam richting van der Linde. De Rumbekenaar kon nog in de laatste ronde aansluiten bij die twee, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats. Hierdoor ziet hij Werhlein uitlopen in de tussenstand tot 12 punten. Morgen staat de finale in het Berlijn op het menu, waarbij dubbele punten te verdienen zijn.

Ook de Challenge Series werkte zijn programma af. Daar kon er voor de laatste maal punten gescoord worden om een goede uitgangspositie te bekleden voor de finale van morgen. Lucas Müller won de race, maar het is Kevin Siggy die morgen als polesitter mag vertrekken.

Foto's: Formula E - Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 6 juni 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons