van der Horst

New York: Robin Frijns topt ingekorte eerste vrije training

Robin Frijns
Robin Frijns
New York werd deze nacht geteisterd door zwaar regenweer en dat liet nog sporen voor de eerste vrije training van de Formule E. De baan moest eerst opdrogen maar eens het wat droger werd, was het Robin Frijns (Envision Virgin) die op achttien minuten van het einde de snelste tijd op de tabellen zette en daar ook zou blijven staan, nadat de sessie een kwartier van het einde abrupt tot zijn einde kwam nadat Sam Bird (Jaguar) in de laatste bocht crashte.
  • STX Motorhomes
Zoals steeds maakte iedereen zich op in de eerste sessie om in de laatste tien minuten een rondje aan de kwalificatiesnelheid af te leggen, maar die kans kregen de heren niet nadat Bird uit de bocht vloog en in de barrières eindigde een kwartier voor het einde van de sessie. De takelwerken alleen al namen veel tijd in, maar gezien de schade aan de barrières te groot was om snel op te lossen, kon racedirecteur Scott Elkins niet anders dan de sessie vroegtijdig te stoppen. Hiermee eindigde Frijns bovenaan de tabellen, voor Oliver Turvey (NIO 333) en Maximilian Günther (BMW). Stoffel Vandoorne (Mercedes) besloot op een zevende plaats.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons