van der Horst

New York: Sam Bird goed bij de les op vrije training drie

Sam Bird - Jaguar Racing
Sam Bird - Jaguar Racing
Na een lastige zaterdag voor het gros vanhet veld, kon iedereen wat op adem komen tijdens de vrije training voor de tweede New York E-Prix. Sam Bird (Jaguar) was daarin ijzersterk en zette de beste tijd op de tabellen. De Brit bleef nipt Nick Cassidy (Envision Racing) en Lucas Di Grassi (ROKiT Venturi) voor, hun beider wagens dienden heropgebouwd na de crash gisteren. Stoffel Vandoorne (Mercedes) besloot de sessie als dertiende.
Na de chaos van gisteren was geruststellend om zien dat alle wagens terug present tekenden. Cassidy kreeg namelijk een compleet nieuwe wagen, terwijl  bij Di Grassi tot middernacht werd gewerkt om de wagen te repareren. Het wierp wel zijn vruchten af, want beiden eindigde in de top drie, weliswaar achter een ijzersterke Bird. Dat was ook het geval bij Vandoorne, die een compleet nieuwe wagen kreeg. Alleen is er nog wat werk voor de boeg om de wagen op hetzelfde niveau als gisteren te krijgen, gezien hij pas als dertiende eindigde.

Problemen voor Edoardo Mortara (ROKiT Venturi). De Zwitser stond tijdens de sessie in de garage, waar men zeer nauwlettend naar de aandrijving keek, hij eindigde de sessie pas als veertiende. 

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 17 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons