Total 2' Hours of Spavan der Horst

New York: Sam Bird wint race 1

Sam Bird
Sam Bird
Sam Bird schonk in de straten van New York nog eens een zege aan DS Virgin Racing, het was immers van het eerste seizoen geleden dat het team nog eens van de overwinning mocht proeven. Bij de start was het nog Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) die de leiding nam maar in de zestiende ronde moest de Duitser de koppositie afstaan aan Bird. De Brit reed vanaf dan zo goed als zorgeloos naar de zege. Jérôme d’Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) kon niet profiteren van zijn goede uitgangspositie, hij moest al vroeg naar de kant.
Sam Bird - DS Virgin
Sam Bird - DS Virgin
Daniel Abt verraste Alex Lynn (DS Virgin Racing) bij de start en nam resoluut de leiding van de race. Lynn kwam al snel onder druk te staan van zijn teamgenoot Sam Bird en het team gebood Lynn om Bird voor te laten. Bird zette zijn opmars verder en passeerde Abt terwijl Lynn eerst Nick Heidfeld (Mahindra) en daarna ook Jean-Eric Vergne (Techeetah) moest voor laten. De Fransman slaagde er in om net voor de wagen wissel ook Abt te verschalken.

Wanneer iedereen van wagen gewisseld was had Bird nog steeds de leiding voor Vergne, Abt, Stéphane Sarrazin (Techeetah) en Lynn. Deze laatste moest kort daarop de strijd staken met een transmissie probleem. Toen Heidfeld stil viel op de piste kwam de safety car naar buiten. Na de herstart behield Bird de koppositie terwijl Abt terugviel met batterij problemen. Zo werd Stéphane Sarrazin nog derde achter Bird en Vergne. Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) eindigde vierde en pakt in de puntenstand enkele punten terug op Sébastien Buemi die op de Nürburgring in het WEC actief is dit wekend. Loïc Duval (Faraday Future Dragon Racing), Oliver Turvey (NEXTEV), Pierre Gasly (Renault e.dams), Nicolas Prost (Renault e.dams), Robin Frijns (Amlin Andretti) en Adam Carroll (Panasonic Jaguar Racing) zijn de overige rijders die in de top tien eindigden.

Foto's: FIA Formula E
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 16 juli 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons