van der Horst

New York: Stoffel Vandoorne start goed in vrije training 1

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Een dag voor de eerste race werd de eerste vrije training al afgewerkt in New York en het was Stoffel Vandoorne (Mercedes) die de snelste tijd op de tabellen zette. De Rumbekenaar hield in de laatste instantie de verrassende Sérgio Sette Câmara (Dragon/Penske Autosport) en Oliver Rowland (Mahindra) achter zich.
  • De Swert Opticiens
De sessie op het Brooklyn Street Circuit verliep relatief rustig, al was het niet de gemakkelijkste vrije training. Op het tracé lag er namelijk enorm veel zand, waardoor de piloten precies door een stofwolk reden. Dat hield Vandoorne alleszins niet tegen om de sessie als snelste af te sluiten. Een sein naar zijn concurrenten Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) dat hij klaar is voor dit weekend. Voor het overige was het ook verrassend dat Dragon / Penske Autosport in de voorste gelederen te vinden was met Sette Câmara als tweede en ook Sam Bird (Jaguar) kwam al even piepen in zijn geliefde New York.

Nu krijgen de heren rust tot morgen 7 uur 's ochtends lokale tijd, wat voor ons 13 uur 's middags is, alvorens de tweede vrije training van start gaat.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 15 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons