van der Horst

New York: Twee overwinningen en titel voor Sérgio Jimenez

Sérgio Jimenez - Kampioen Jaguar I-Pace eTrophy 2018-19
Sérgio Jimenez - Kampioen Jaguar I-Pace eTrophy 2018-19
Zoals u vrijdag bij ons kon lezen vatte de Jaguar I-Pace eTrophy zijn twee laatste manches aan dit weekend in New York en het was Sérgio Jimenez die het volledige weekend domineerde. De Braziliaan pakte in beide races zowel de pole als de overwinning en werd achteraf gekroond tot eerste kampioen in de Jaguar I-Pace eTrophy.
Sérgio Jimenez - Jaguar Brazil Racing
Sérgio Jimenez - Jaguar Brazil Racing
De strijd om het kampioenschap was eigenlijk al na de eerste race afgelopen nadat de dichtste belager van Jimenez, Bryan Sellers, crashte tijdens de kwalificaties voor de eerste race en zijn wagen niet op tijd klaar geraakte om te starten. Hierdoor moest de Braziliaan alleen zijn ploegmaat Caca Bueno van zich afhouden om al zeker te zijn van de titel, wat geen probleem was voor de kersverse kampioen. Ook tijdens de tweede race waren het de beide Brazilianen die de wet dicteerden, met als gevolg dat Bueno nog over Sellers sprong richting een tweede plaats in de eindstand.

In de Pro-Am klasse kregen we een gelijkaardig verhaal als bij de toppers. Bandar Alesayi moest zijn rivaal Yaqi Zhang voor blijven tijdens de eerste race om al zeker te zijn van de titel. Dit rondde de Saoedi-Arabiër zonder problemen af en claimde net als Jimenez de titel één race voor het einde. In de tweede race ging de overwinning naar zijn land- en teamgenoot Ahmed Bin Khanen.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 15 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings New York 1 en New York 2.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons