van der Horst

New York: Wie wordt de eerste kampioen in de Jaguar I-Pace eTrophy?

Jaguar I-Pace eTrophy Hong Kong 2019
Jaguar I-Pace eTrophy Hong Kong 2019
Niet alleen de finale van de Formule E staat dit weekend op het menu, ook de Jaguar I-Pace eTrophy nadert het einde van hun eerste seizoen. Het kampioenschap mocht in 9 verschillende steden als voorprogramma opdraven voor de elektrische éénzitters, Met nog 42 punten in het verschiet zijn er nog vier kanshebbers om zich te kronen tot de allereerste kampioen.
  • Heinz Performance
Sérgio Jimenez - Jaguar Brazil Racing
Sérgio Jimenez - Jaguar Brazil Racing
De twee piloten die u zeker in de gaten moet houden zijn Sérgio Jimenez en Bryan Sellers. De Braziliaan kon nog maar één overwinning in de wacht slepen dit seizoen, maar dankzij zijn vele ereplaatsen neemt hij de leiding op de Amerikaan met 6 punten voorsprong. Achter de twee tenoren is er ook nog Caca Bueno een factor, die overigens de laatste twee manches won en Simon Evans, de eerste winnaar van een race in het kampioenschap, volgt maar op 20 punten van Jimenez.

Jaguar VIP Car
Jaguar VIP Car
In de Pro-Am is het kijken wat Bandar Alesayi zal doen dit weekend. De Saoedi-Arabiër heeft 17 punten voorsprong op de Chinees Yaqi Zhang en heeft aan een overwinning genoeg om de titel binnen te rijven. Bij elke race is er ook een VIP-piloot aanwezig en dit weekend krijgt journalist Mark Hacking de eer. De races op zaterdag en zondag starten om 20 uur en zijn live te volgen op de Facebook-pagina van Jaguar Racing.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 12 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings New York 1 en New York 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons