van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Eerste safety-car na zware crash van #95 Aston Martin

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Na reeds tien minuten ging het in de 24 Hours of Le Mans 2013 al fout. De 81e editie begon onder zeer verraderlijke omstandigheden, delen van het circuit waren droog, terwijl er op sommige plaatsen, zoals Tertre Rouge, een dunne laag nevel over het circuit lag.
Het was precies in Tertre Rouge dat  Allan Simonsen er met de #95 Aston Martin Vantage V8 zwaar af ging. Van bij de start ging Toyota er verbazend snel vandoor. De #7 auto met Nicolas Lapierre ging voorbij Lucas  Di Grassi ( #3 Audi ) en Allan McNish ( #2 Audi ) om zo achter leider André Lotterer op de tweede plaats post te vatten voor de eerste paar ronden.  Nicolas Lapierre reed met de TS030 ook naar de snelste raceronde in de eerste tien minuten voor de neutralisatie: 3:33.374.

Superspannend was het ondertussen in de LMP2-klasse. De Fransman Olivier Pla, die zijn kunnen liet zien aan boord van de Morgan-Nissan auto, had de eerste plaats in handen, met een marginale voorsprong op de rest van het veld. John Martin bezette een voorlopige tweede plaats voor de Alpine-Nissan van Panciatici.

Darren Turner, Aston Martin #97, leidde dan weer de LMGTE Pro-klasse, terwijl Patrick Long hetzelfde deed in de LMGTE Am klasse aan boord van de Dempsey-Del Pierro Racing Porsche. 

Update 18.10

De organisatie deelde mee dat Allan Simonsen bezweken is aan zijn verwondingen.

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 22 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons