van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Regen zorgt voor verwarring

d865e59c0dd40451abcb3739f1fddf252af1223b.jpg
De race was nog maar een half uur oud toen een plotse regenbui over Circuit Zolder neerdaalde. Onmiddellijk kwamen enkele wagens binnen om regenbanden op te zetten, anderen verkozen verder te gaan op slicks. Even plots als hij gekomen was hield de regen na vijf minuten op en maakte het de teams erg moeilijk om te beslissen welke nu de juiste bandenkeuze was. Zo kwam de Belgium Racing Porsche #99, die derde lag de pitstraat in maar werd gewoon doorgestuurd zonder bandenwissel vermits de regen al gestopt was, de wagen zakte wel terug naar de negende positie. Vijf minuten later gingen de hemelsluizen helemaal open en moesten alle wagens alsnog binnenkomen.
MARC Ford Focus #92
MARC Ford Focus #92
Het blijft echter regenen en verscheidene wagens gingen aan het schuiven, de wedstrijdleiding besliste uiteindelijk om de code 60 in te voeren welke kort daarop weer werd opgeheven. De Skymit Porsche #70 en de Marc Ford #92 gingen er vervolgens af in de eerste linkse, waarna de Safety Car op de baan kwam.

Foto: Hans Van Onsem & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons