van der Horst

Newsflash: 24H Spa: Vanthoor crasht en verliest leiding

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Net voor het verstrijken van het zesde uur race, bracht Laurens Vanthoor de Audi binnen in de pits met schade aan de voorkant. De leidende Audi was in bocht 15 bij het dubbelen in contact gekomen met een andere wagen waarna Vanthoor zijn beschadigde wagen uiterst omzichtig naar de pits moest brengen. Er ging al heel wat tijd verloren op de baan, maar in de pits stond de mecaniciens nog heel wat werk te wachten om de Audi terug rijklaar te maken.
Ongelukkig genoeg voor WRT gebeurde het incident net voor het zesde wedstrijduur wanneer de eerste punten verdeeld worden, de Audi was ondertussen weggezakt uit de top tien en viel dus buiten de punten. De wagen heeft ondertussen de race hernomen met Markus Winkelhock aan het stuur, maar is teruggevallen naar de 43ste positie. De ROWE Racing Mercedes #99 heeft de leiding van de race overgenomen.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons