van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Zware crash zorgt voor eerste safety car

Speedlover & Allure Team - Porsche 991
Speedlover & Allure Team - Porsche 991
De eerste safety car is om iets na 21u een feit in deze editie van de 24 uren van Zolder. De JR Motorsport BMW #63 van Herber/Van Den Munckhof/Lanting/Liquorish ging in de remzone van de Bolderbergbocht hard in de vangrails. De wagen stond nog half op het circuit en de #7 Porsche van Richard/Paque/Noel/Vanhover knalde enkele seconden later nog met zijn achterkant in de reeds gehavende achterkant van de BMW.
JR Motorsport - BMW E46 GTR
JR Motorsport - BMW E46 GTR
De baan was daardoor even volledig versperd, gelukkig raakten de andere achteropkomende wagens niet in de aanrijding betrokken. Sommigen kwamen zelfs even volledig tot stilstand, meer dan genoeg reden voor de wedstrijdleiding om de eerste maal de safety car de baan op te sturen. De BMW lijkt alvast veel te zwaar beschadigd om de wedstrijd nog verder te zetten, Bob Herber bleef gelukkig zelf ongedeerd. De leiders maakten van de gelegenheid gebruik om een bezoek aan de pitlane te brengen.
 
Foto's: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belcar Endurance op zaterdag 29 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons