van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Leidende PK Wolf in de box

PK Carsport – Wolf GB08
PK Carsport – Wolf GB08
Frank Beliën bracht net voor middernacht de leidende PK Carsport Wolf GB08 naar de pits, de wagen werd meteen achteruit de box ingeduwd. De Italiaanse proto had schade opgelopen aan de linkerflank na een contact met een andere deelnemer, waardoor de radiator was geraakt. De herstellingswerken namen een dertiental ronden in beslag en toen Anthony Kumpen de pits terug verliet, was de wagen teruggevallen naar de zesde plek. Hiermee valt de leiding opnieuw in handen van de Deldiche Racing Norma met momenteel Fred Bouvy achter het stuur.
PK Carsport – Wolf GB08
PK Carsport – Wolf GB08
Beliën verklaarde tegenover Autosport.be dat hij niet meteen weet waar of met welke wagen het contact zich heeft voorgedaan en hij gaf aan dat de impact minimaal moet geweest zijn. Desondanks was de schade groot genoeg om de PK Wolf met een aanzienlijk achterstand op te zadelen. Het euvel zou na de reparatie van de baan moeten zijn. Enkele ronden eerder was de Deldiche Norma ook al binnen gekomen voor een onverwachte stop om preventief de koelvloeistof te controleren, al was daar de wagen weer snel buiten.

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Dit alles zorgt ervoor dat de Belgium Racing Porsche 991 GT3 Cup #99 (in handen van Marc Goossens) terug is opgerukt naar de tweede plaats, op een vijftal ronden van de Norma, wat ongeveer overeenkomt met de tijd die het Limburgse team verloor met een defecte tankpomp aan het begin van de race. 

Foto's: Niels Vaeck & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons