van der Horst

Newsflash:24H Zolder: Speedlover Porsche #33 crasht op oliespoor Hamofa BMW

Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
Na vijf en half uur wedstrijd is de vijfde neutralisatie een feit. De Hamofa Motorsport BMW M3 GTR kwam met een kapotte motor tot stilstand bij de ingang van de pit. Nadat de marshals het vuurtje konden blussen werd al snel duidelijk dat de blauwe BMW ook een oliespoor had achter gelaten. Het duurde dan ook niet lang alvorens de eerste wagen zich liet verrassen. De Speedlover Porsche 991 GT3 Cup #33 crashte bij het insturen van de Jacky Ickx chicane en kwam tot stilstand in de grindbak, waardoor de wedstrijdleiding besloot om de race nog maar eens te neutraliseren met een Full Course Yellow.
De PK Carsport Wolf GB08 #24 en Deldiche Norma M20 #701 die het veld aanvoerden maakten beide van de gelegenheid gebruik om te komen pitten. De Wolf heeft momenteel een voorsprong van 35 seconden op de Norma. Ook de Belgium Racing Porsche #2 kwam de pit opzoeken met een lekke band links achter tijdens de neutralisatie, doch de wagen ligt nog steeds in zesde stelling.

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons