van der Horst

Newsflash: Ook negende proef Dakar geschrapt

Nani Roma - Toyota Hilux
Nani Roma - Toyota Hilux
Na de 6de proef wordt ook de 9de proef van de 39ste Dakar geschrapt. Het weer blijft dus een hoofdrol opeisen.
Een reeks ingekorte proeven en twee afgelaste proeven: dat is het bilan na negen "racedagen" in de Dakar. Dinsdag geraakte de karavaan al niet in de bivakplaats in Salta na een grote grondverschuiving. ASO snelde zelfs te hulp in het getroffen dorpje Volcan door onder meer de sanitaire blokken ter beschikking te stellen.

Door het noodweer wordt de karavaan nu gehergroepeerd in Chilecito, van waaruit donderdag de 10 proef (hopelijk) van start zal gaan.

Dinsdag nam Sebastien Loeb de leiding over van Stéphane Peterhansel bij de wagens. Hij heeft onder meer anderhalve minuut voorsprong op de recordwinnaar. De geschrapte proef speelt in de kaart van het duo die zich kunnen focussen op het onderlinge duel. Derde in de stand, Cyril Despres heeft immers al een achterstand van 17 minuten.

Bij de motoren leidt de Brit Sam Sunderland. Het weer en de drieste gevolgen speelt ook in het voordeel van de KTM-rijder die zo zijn eerste Dakarzege ruikt.

Foto: ToyotaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 11 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons