van der Horst

Newsflash: Opgave Carlos Sainz in Dakar

Carlos Sainz
Carlos Sainz
Ook de winnaar van 2010 Carlos Sainz dient de Dakar te verlaten. De Spaanse Peugeotrijder maakte donderdag een stevige tuimelperte en moet opgeven. Daags ervoor moest ook de winnaar van 2011 en 2015 Nasser Al-Attiyah de strijd al verlaten.
Sainz leek op weg een gouden zaak te doen donderdag. Door het tijdsverlies van Stéphane Peterhansel en Sébastien Loeb leek de Spanjaard zelfs even de leiding te nemen, maar in de slotfase crashte de Spanjaard. Hij sneed een bocht iets te scherp aan en ging aan het rollen. Sainz belandde enkele meters dieper in een ravijn. Er werd nog even gewerkt aan de wagen, maar de 3008 DKR kon niet meer verder.

De eerste dagen eisten opvallend veel protagonisten. Xévi Pons moest al na een dag uit de wedstrijd stappen, Nasser Al-Attiyah volgde al snel en naast Sainz verloor ook Mini een van zijn speerpunten want ook Yazeed Al Rahji moest de strijd staken.

Vrijdag staat er een nieuwe marathonproef op het programma.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 6 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons