van der Horst

Newsflash: Peterhansel krijgt alsnog winst en leiding

Stéphane Peterhansel
Stéphane Peterhansel
Enkele uren na de tiende etappe krijgt Stéphane Peterhansel alsnog de dagwinst en doet hij tegelijkertijd een goede zaak in het klassement. De jury corrigeerde de tijd van de Fransman nadat hij was gestopt voor een gevallen motorrijder.
  • Shopa
Peterhansel was donderdag het snelst uit de startblokken geschoten maar verloor daarna heel wat tijd. Onderweg viel een van de motoren voor hem en hij kon de motorrijder niet meer ontwijken. Het ging om de Sloveen Simon Marcic. Peterhansel hield meteen halt om de eerste hulp toe te dienen.

Daarom corrigeerde de jury na afloop van de etappe de tijd. Péterhansel wint zo de etappe met maar liefst 7'28 minuut voorsprong op Loeb en springt opnieuw over de Elzasser. Loeb moet nu bijna 6 minuten goed maken op de recordwinnaar. Voor de rest verandert er niets in de algemene stand.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 13 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons