van der Horst

Newsflash: Rit 6 Dakar geannuleerd

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
De zesde rit van de 39ste Dakar, die tussen Oruro en La Paz in Bolivië, wordt afgelast door de weersomstandigheden. De organisatie ASO meldt dat zaterdagochtend in een communiqué.
Geen monsterproef van 521 kilometer dus. Toch lijkt de keuze van ASO meer dan gerechtvaardigd. Er was gisteren al melding van een zandstorm in het bivak en werd de proef ingekort.

ASO geeft drie redenen om de proef van vandaag af te gelasten. Enerzijds door de weersomstandigheden en door het feit dat sommige teams nog altijd onderweg zijn na de loodzware proef richting Oruro. Anderzijds acht de organisatie het onmogelijk om alle voertuigen terug naar het bivak te brengen en hen de proef van vandaag te laten voorbereiden in de best mogelijke omstandigheden. Uit de verkenningen blijkt ook dat een deel van de wegen niet meer bruikbaar is.

Zondag staat een relatief korte rit van 322 km op het programma tussen La Paz en Uyuni. De karavaan maakt dus reeds omkeer richting Buenos Aires in Argentinië. De rijders zweven nog steeds op een hoogte tussen 3500m en 4000meter op de Boliviaanse Alti Plano.

Foto: Red Bull
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op zaterdag 7 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons