van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Regen om klokslag twaalf uur!

Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Om klokslag twaalf uur gaan de hemelsluizen boven Circuit Zolder open. De Belgium Racing Porsche #99 was een twintigtal minuutjes eerder reeds binnengekomen voor brandstof, maar die pitstop kwam te vroeg om ook al regenrubber te laten monteren. De Porsche passeerde dus op het middaguur nogmaals een keertje extra door de pitstraat voor verse Michelin's, terwijl de Wolf #45 eveneens schoeisel met profiel liet opleggen. Het lijkt er wel op dat de meest felle regen reeds gepasseerd is.

Update 12:06

Dylan Derdaele achter het stuur van de Belgium Racing Porsche #99 gaat voorbij aan de Wolf #45 en neemt de kop in de wedstrijd! De man uit Overpelt is per ronde een vijftal tellen sneller dan Bert Longin.

Update 12:30

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De regen is ondertussen gestopt, maar Dylan Derdaele gaat tekeer als een bezetene. Maar liefst vijftien seconden nam de Limburger in de laatste ronde op de Wolf... Ondertussen beschikt Belgium Racing over een voorsprong van meer dan een minuut, maar onze berekeningen geven aan dat naar alle waarschijnlijkheid de Porsche nog eenmaal meer moet tanken dan de Avelon Formula Wolf.

Foto's: Martijn Wouters& Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 31 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons