van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Safety Car – Remproblemen bij Wolf

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Met nog zeventig minuten op de klok maakte de safety car zijn opwachting om de takeldiensten toe te laten de gestrande GTA Alfa Romeo weg te halen. Net op dat moment kwam de leidende Porsche de pits in voor zijn laatste tankbeurt. Ook de Wolf maakte gebruik van de safety car procedure om onverwacht de pits op te zoeken om de remblokken te vervangen, de wagen verloor daarbij kostbare tijd. Bij de herstart van de race lag de Wolf een ronde achter op de Porsche, de race lijkt nu beslist alhoewel Bellarosa er alles aan doet om terug te komen en vijf seconden per ronde sneller gaat dan Dylan Derdaele.
Met nog een klein uur op de klokken verbetert Ivan Bellarosa zowaar het ronderecord; 1:35.261 is de nieuwste toptijd.

Update 16:15

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Ivan Bellarosa blijft pushen in de Formula Avelon Wolf GB08 en schuwt daarbij geen risico's. Momenteel schaaft de Italiaan per ronde maar liefst vijf seconden van de achterstand op de Belgium Racing Porsche 997 Cup #99 af. Op dit ogenblik bedraagt die wel nog 1 minuut en vijftig seconden en dat met nog drie kwartier op de klok. Op dit zelfde ogenblik gaat Bellarosa nogmaals onder de snelste rondetijd, 1:34.816 is de nieuwe referentie!


Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zondag 31 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons