van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Kumpen (Wolf) valt stil - Lekke band voor Norma (Update 3)

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Anthony Kumpen is na goed twee uur wedstrijd stilgevallen op het circuit. De Limburgse veelwinnaar was net de pitstraat uitgereden en moest zijn Wolf GB08 parkeren bij het uitkomen van de Gilles Villeneuve chicane. Luttele ogenblikken eerder diende de pitcrew de wagen reeds van de tankzone naar de box te duwen, dus de Nederlandse Wolf had toen reeds af te rekenen met kwelduivels. Net op hetzelfde ogenblik kreeg de Deldiche Racing Norma M20FC een lekke rechterachterband nadat deze bij de chicane door het grind moest. Tim Joosen had net de wagen overgenomen van Luc De Cock en de Norma lag op dat moment tweede algemeen, toen er een contact was met een BMW.
Ondertussen heeft een Race Rescue-takelwagen de gestrande Wolf naar de pitlane gesleept waar het team de bolide onder handen kan nemen.

Update 18:25

Bert Longin vertelde in een reactie aan Autosport.be dat er een probleem is met de kabelboom en de startmotor. De bolide heeft ondertussen reeds een kwartier verloren en bengelt nog net binnen de top 30. Ook de Avelon #46 kampte eerder al met gelijkaardige problemen. De Norma is ondertussen op de baan, de witte bolide heeft een ronde verloren, maar ligt nog steeds op podiumkoers.

Update 18:35

De wagen reed zonet weer naar buiten na een pitstop van 20 minuten, hij ligt net buiten de top 40 en heeft al 18 ronden achterstand.

Update 18:47

Om heel het incident (voorlopig?) af te ronden heeft de Bas Koeten Wolf #24 ook nog een een Drive-Through gekregen voor het duwen van de wagen in de pitlane.
 
Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 29 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons