van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Wolf op P2 crasht met neutralisatie tot gevolg (Update 3)

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
De enige overgebleven Wolf van Bas Koeten Racing is omstreeks de klok van half één van de baan gegaan in de bocht aan het reanimatiecentrum. De wagen van Van Splunteren/Knap/Cools/Breukers bekleedde op het ogenblik van de impact de tweede plaats. Om de gestrande proto veilig weg te kunnen halen, stuurde de wedstrijdleiding de safety car de piste op, waarna een kwartier later de wedstrijd terug vrijgegeven kon worden. De Wolf #42 had op het eerste zich schade achteraan de wagen.
  • Shopa

Update 0:55

De Belgium Racing Porsche 991 #99 heeft zonet de tweede plaats overgenomen. De Norma zit momenteel op een tiental minuten van de laatste podiumtrede.

Update 1:00

Reparatie Wolf #42
Reparatie Wolf #42
De crash van de Wolf blijkt een gevolg te zijn van een aanrijding met de BMW 120d van Recy Racing, zo bevestigde Johan Van Loo aan Autosport.be. "Mijn voorwiel raakte het achterwiel van de Wolf. Ik heb hem simpelweg niet zien aankomen, de aanrijding was zeker niet opzettelijk", aldus de sympathieke maar zichtbaar aangeslagen Van Loo. Bas Koeten Racing reageerde overigens zeer sportief en aanvaarde de excuses van onze ervaren landgenoot.

Update 1:30

De Wolf #42 heeft de pitbox verlaten en rijdt op een vijfde plaats, op 24 ronden van de leidende exemplaar van Bellarosa/Belotti/Geoffroy.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 30 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons