van der Horst

NEWSFLASH: 24H Zolder: Aqua Protect en Deldiche Norma's ver teruggeslagen

Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Rond de klok van half elf gebeurde er een zwaar incident in de 24 Hours of Zolder tussen de Norma #1 van Aqua Protect Racing en de BMW M4 GT4 van MSE Motorsport. Marc Goossens was in strijd met Gilles Magnus (Scuderia Monza DVB Norma #2) voor de leiding, toen het bij het dubbelen van de BMW van MSE fout liep. De eerstgenoemde Norma werd tussen de Villeneuve Chicane en de Rea in de muur getorpedeerd, waarbij Marc Goossens, volgens het team, verwondingen opliep aan de benen. Nog voor de Norma terug de baan op verscheen, was het eveneens alle hens aan dek aan de andere kant van de pitbox, want de ook Deldiche Norma #111 viel plots stil aan Thierry Boutsen Chicane.
MSE - BMW M4 GT4
MSE - BMW M4 GT4
Nochtans zag het er goed uit voor de Norma #1 van Goossens/Houthoofd/Bouillon/Cools/Vervisch, de wagen was net onder safety car binnengekomen en leek dus de kop in de race te kunnen claimen. Triple One, dat de technische ondersteuning van de wagen verzorgt, tracht de bolide in allerleil terug raceklaar te krijgen, maar de wagen verloor meer dan drie kwartier en mag alle hoop op de zege inmiddels opbergen.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
UPDATE 23u10: De Deldiche Norma #111 werd binnengesleept en na een zevental minuten terug de baan op gestuurd, maar in de outlap viel de wagen wederom stil langs de baan. Het probleem situeert zich bij de electronica, die het tot dusver tweemaal volledig heeft laten afweten. De Aqua Protect Norma #1 rijdt inmiddels ook weer rond maar is teruggevallen naar P17, op 28 ronden achterstand. De Scuderia Monza DVB Norma #2 heeft momenteel een comfortabele voorsprong van bijna 7 minuten (3,5 ronden) op de Heinz POWERKIT.shop Wolf Tornado #240 van Ivan Bellarosa, Anthony Kumpen, Tom Boonen, Bert Longin en Guglielmo Belotti.

Foto's: Vincent Wouters  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons