van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: MExT Porsche en Bas Koeten Wolf van de baan

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
De aanhoudende regen speelt de deelnemers aan de 24 Hours of Zolder duidelijk parten. Zowel de MExT Racing Porsche 991 GT3 Cup #8 als Bas Koeten Racing Wolf GB08 #11 gingen van de baan in de verraderlijk omstandigheden. Sven Van Laere ging met Wolf wijd in de Bianchi door een olielek wat de achterbanden glad maakte, terwijl Nicolas Vandierendonck de MExT Porsche parkeerde in de uitloopzone van de Villeneuve chicane.
De Porsche kon relatief snel worden bevrijd uit de grindbak en de vierde plaats behouden, hoewel de achterstand op de leidende Belgium Racing Porsche inmiddels al meer dan 21 ronden bedraagt. De Wolf lag op het moment van het incident vijfde en verloor aanzienlijk meer tijd. Na de Bianchi ging de wagen ook in de Rea aan het slingeren, waarna hij vervolgens begon te branden en stilviel wegens een beschadigde kabelboom. De #11 werd zonet de pitlane binnengesleept en staat om 9u35 negende op 47 ronden achterstand terwijl het team de schade probeert te herstellen. De Bas Koeten bolide was bezig aan een sterke comeback nadat deze vroeg in de wedstrijd al veel terrein verloor met elektrische problemen.

Sven Van Laere, "Dit is balen, ik voelde de wagen schuiven, maar dacht dat dat aan de natte piste lag. Toen de wagen dan stilviel in de Rea, was het duidelijk dat er meer aan de hand was. Het team gaat nu proberen de bolide op te lappen in de hoop om uiteindelijk toch de finishlijn te overschrijden, dat is ons enige doel."

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons