van der Horst

NEWSFLASH: 24H Zolder: PK Wolf en NSL Porsche in de problemen

Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Amper een half uur nadat de strijd voor de laatste podiumtrede begon aan te wakkeren, kregen twee van de drie kanshebbers af te rekenen met pech. De No Speed Limit Porsche #991 die vanmorgen nog in derde stelling lag, kwam in eerste instantie de pitstraat opzoeken met met oververhitte remleidingen. Na een korte reparatie werd de Porsche weer de baan opgestuurd, maar amper een halve ronde later parkeerde Jos Menten de Porsche ter hoogte van de Boutsen Chicane. Het probleem situeert zich ditmaal bij de versnellingsbak, het team gaat alsnog proberen het euvel tijdig te herstellen.
De Heinz POWERKIT by Wolf Racing Wolf GB08 Tornado #240 met Anthony Kumpen achter het stuur kon het tempo van Frédéric Vervisch in de Aqua Protect Racing Team Norma M20 FC #1 sowieso niet aan, maar de Hasselaar verloor vervolgens veel tijd nadat hij aan de Boutsen chicane rechtdoor was geschoten en zich had vastgereden in de grindbak. De Wolf stond vervolgens nog een kwartier in de pit voor de nodige herstellingen en is inmiddels weer op pad, nog steeds in vierde stelling, maar wel veertien ronden achter de Aqua Protect Norma van Kris Cools.

Ondertussen heeft de leidende Independent Motorsports Porsche #8 een iets langere pitstop afgewerkt om alle remmen te wisselen. Het team is daardoor zo'n twee minuten van zijn voorsprong op de Belgium Racing Porsche #99 kwijtgespeeld, maar ligt nog altijd ruim twee ronden voor.

Foto: Geert Franquet  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons